keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Prinsessakakku

Työkaverin tyttären synttäreille meni tämä prinsessakakku.
Täytteenä toiveen mukaan mansikkamoussea. Päällä itse tehty vaahtokarkkimassa. Tiara pursotettu pikeeristä (valkuaista ja tomusokeria).

Kakkua varten leivoin yhden kääretorttupohjan.

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Mansikkamousse (kahteen väliin):
1 l  pakastemansikoita
5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
10 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (n. 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2-2,5 litran kulho) kelmulla. Leikkaa kääretorttupohjasta kolme pyöreää palasta. Mittaa kulhon avulla sopivat palaset, siten että pohjapalanen on halkaisijaltaan kulhon yläreunan kokoinen ja kaksi muuta hieman pienempiä. Laita pienin pohjapaloista kulhon pohjalle ja kostuta sitruunalimpparilla. Valmista täyte ja kaada puolet täytteestä vuokaan. Laita keskimmäinen kakkulevy kulhoon täytteen päälle ja kostuta. Kaada loppu mansikkamousse vuokaan. Laita päälimmäiseksi isoin kakkulevy ja kostuta kevyesti. Taita kelmut pohjan päälle tiiviisti ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Kumoa hyytynyt kakku kakkupaperin päälle ja poista kelmut. Valmista sokerikreemi ja levitä sokerikreemi tasaiseksi pinnaksi kakun päälle. Kaulitse vaahtokarkkimassa tasaiseksi levyksi ja nosta se varovaisesti kakun päälle. Tasoittele sileäksi ja leikkaa reunoilta ylimääräinen massa pois. Koristele.

Sokerikreemi:
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Levitä sokerikreemi tasaisesti kakun pinnalle ohueksi kerrokseksi tarttumapinnaksi vaahtokarkkimassalle.

Pursotin pikeeristä tiaran kakun päälle koristeeksi. Hyvän pikeerin ohjeen olen löytänyt Kinuskikissan sivuilta.

Pikeeri:
1/4 dl valkuaista
1 3/4 dl tomusokeria
3 tippaa  sitruunamehua

Vatkaa valkuainen ja 1 dl tomusokeria valkoiseksi vaahdoksi (noin 3 minuutin ajan). Tämän jälkeen lisää sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista vielä hetken. Lisää tomusokeria sen verran, että pikeeri on kohtalaisen kovaa, niin että pikeeristä jää huiput pystyyn kun vatkaimet nostetaan massasta.

Tiaraa varten tulostin netistä mallin ja teippasin sen viinipullon ympärille. Kuvan päälle teippasin vielä leivinpaperin. Pursota tiara mallin mukaan ja anna kuivua täysin kuivaksi ennen kuin irrotat leivinpaperin pullon ympäriltä. Tein varulta kolme tiaraa ja yhden sain ehjänä irti leivinpaperista. Onneksi edes sen yhden! Tiara murtuu todella helposti, mikäli siinä on paljon ohuita kohtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti