maanantai 23. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Kesäloman ensimmäisinä päivinä teki kovasti mieli raparperipiirakkaa. Niinpä surffailin aikani netissä ja löysin varsin herkulliselta kuulostavan mehevän raparperipiirakan reseptin. Ja todella herkullinen ja mehevä piirakka tästä tulikin.



muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

pohjataikina:
2 dl piimää
1 muna

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

täyte:
8-10 dl raparperia

200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 munaa
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuori ja paloittele raparperit. Ripottele raparperit pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raparperipalojen päälle. Ripottele pinnalle muruseos. 
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Herkuttele esim. vaniljakastikkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti