Mariannetäyte:
2,5 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa (tai tuorejuustoa tai mascarponea)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss Mariannerouhetta
n. 200 g tuoreita vadelmia
Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, sokerit ja Mariannerouhe keskenään sekaisin, lisää joukkoon kermavaahto.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat esim. sitruunalimpparilla. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle ja painele täytteen "sisään" puolet vadelmista. Laita päälle keskimmäinen kakkupohja, kostuta. Laita loppu täyte ja vadelmat. Paine kakkupohjan kansi päälle, kostuta ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
Suklaakuorrute:
2 rkl voita
75 g voita
2 Pätkis-patukkaa
1 rkl kaakaojauhetta
n. 200 g tomusokeria
Kiehauta kattilassa maito, voi, kaakaojauhe ja rouhitut Pätkikset. Nosta kattila pois levyltä kun suklaa on sulanut. Lisää lopuksi tomusokeri joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada kuorrute kakun päälle.
Kuorrutetta tuli kakun kokoon nähden aika runsaasti, ehkä puolikas annos olisi riittänyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti