lauantai 7. marraskuuta 2015

Mariannetäytekakku isänpäiväksi

Kaverille tein tällaisen kakun isänpäiväksi. Toiveena oli mariannetäyte sekä mokkapaloista tuttu kuorrute päälle. Leivoin kakkua varten neljän munan sokerikakkupohjan (halk. 20 cm). Täytteessä siis mariannecrushia sekä tuoreita vadelmia kokonaisina. Kakun päälle tein minttusuklaan makuisen kuorrutuksen sekä kermapursotukset.



Mariannetäyte:
2,5 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa (tai tuorejuustoa tai mascarponea)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss Mariannerouhetta
n. 200 g tuoreita vadelmia

Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, sokerit ja Mariannerouhe keskenään sekaisin, lisää joukkoon kermavaahto. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat esim. sitruunalimpparilla. Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle ja painele täytteen "sisään" puolet vadelmista. Laita päälle keskimmäinen kakkupohja, kostuta. Laita loppu täyte ja vadelmat. Paine kakkupohjan kansi päälle, kostuta ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Suklaakuorrute:
2 rkl voita
75 g voita
2 Pätkis-patukkaa
1 rkl kaakaojauhetta
n. 200 g tomusokeria

Kiehauta kattilassa maito, voi, kaakaojauhe ja rouhitut Pätkikset. Nosta kattila pois levyltä kun suklaa on sulanut. Lisää lopuksi tomusokeri joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada kuorrute kakun päälle.
Kuorrutetta tuli kakun kokoon nähden aika runsaasti, ehkä puolikas annos olisi riittänyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti