lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kinderkakku

Ja sitten pääsiäisen varsinainen kakku.... Tämän vuoden ehdoton nettihitti: Kinderkakku! Pakkohan minunkin oli tämä tehdä kun kaikki muukin. Ihan mahtava suklaaöverikakku! Täytteisiin en lisännyt lainkaan sokeria, joten mielestäni kakku ei ollut yhtään liian makea. Aluksi ajattelin, että teen kakusta naked cake -tyylisen täytekakun ja nappasin pohjaa varten ohjeen täältä Makeaa-blogista. Muutin kuitenkin mieltäni ja päätin tehdä tästä vain juustokakun. Kakkupohja oli jo valmiina, joten leikkasin sen puoliksi ja kakku sai pohjakseen muhkean ja mehevän suklaakakkupohjan.


Pohja (20 cm):
50 g voita
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 dl ranskankermaa

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon. Lopuksi lisää sulatettu voi ja ranskankerma. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

Valkosuklaamousse:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
3 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovaisesti ja sekoita sula suklaa notkistetun tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (2 rkl) kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivatteet ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada mousse vuokaan suklaapohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin maitosuklaamoussen valmistumisen ajaksi.

Maitosuklaamousse:
200 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
3 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovaisesti ja sekoita sula suklaa notkistetun tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (2 rkl) kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivatteet ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada mousse vuokaan valkosuklaamoussen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita

Rouhi suklaa mahdollisimman pieneksi rouheeksi ja laita ne metallikulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Sekoittele hieman että suklaa sulaa kermaan. Lisää joukkoon nokare voita ja anna myös sen sulaa seokseen. Anna seoksen seistä hetken aikaa pöydällä kunnes se hieman jähmettyy. Kaada ganache kakun päälle ja tasoita pinta lastalla ja anna kuorrutetta valua myös kakun reunojen yli. 

Koristele kakku kaikilla mahdollisilla Kinder-suklailla esim. Kindermunilla, Kinder Maxi -patukoilla ja Kinder Bueno -patukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti