maanantai 8. kesäkuuta 2015

Mansikka-marenkikakku

Tämän ihanan mansikka-marenkikakun ohjeen bongasin toukokuun Kotivinkistä. Vaihdoin alkuperäisestä reseptistä täytteen itselleni maistuvampaan mascarponevaahtoon, mutta muuten resepti on suoraan Kotivinkistä. Tätä olen tehnyt jo kahdesti parin viikon sisällä ja hyvin maistuu!!


pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

kostutukseen:
2 dl sitruunalimpparia

täyte:
2,5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
0,5-1 dl sokeria
500 g tuoreita mansikoita

italialainen marenki:
3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl vettä


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (tai voideltuun ja jauhotettuun) vuokaan (20 cm). Paista kakkua uunissa 175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia vuoassan. Kumoa kakku ja laita vuoka takaisin kakun päälle, jotta siitä irtoava kosteus ei haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja leikkaa tämän jälkeen kakku neljään osaan.

Valmista täyte: Vaahdota kerma ja lisää joukkoon mascarponejuusto. Mausta sokerilla oman makusi mukaan sopivaksi. Viipaloi mansikat. Jätä muutama kaunis mansikka koristeeksi. Levitä kolmasosa täytettä ja viipaloituja mansikoita jokaisen kakkulevyn väliin. Kostuta kakkulevyt sitruunalimpparilla kokoamisvaiheessa. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Valmista italialainen marenki: Vatkaa valkuaiset melko kovaksi vaahdoksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna sokeriliemi 120 asteiseksi. Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vaahtoa sekoittaen kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Levitä marenki lusikalla kakun päälle ja halutessasi ruskista pinta kevyesti kaasupolttimella. Koristele kakku mansikoilla.


3 kommenttia:

  1. tein kakun tällä reseptillä ja siitä tulee tosi pieni. ei saa mitenkään jaettua kakkua neljään osaan. Onko noi määrät oikeesti oikeat, tai pitäskö tuon kakkuvuan olla halkaisijaltaan paljon pienempi?

    VastaaPoista
  2. Hei! Pahoitteluni, tähän reseptiin on näköjään lipsahtanut virhe! Vuoan koon pitäisi olla todellakin 20 cm! Korjaan tuon välittömästi. Toivottavasti sait kuitenkin maistuvan kakun tehtyä!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Onks sulla sitä alkuperästä täyteohjetta tallessa? Oon tän kakun joskus tehny ja ONNEKS löysin tän koska toi kakkupohja oli niin Bueno! Muistaakseni täytteenä oli alkup. Ohjeessa lemoncurdia ja viipaloituja mansikoita? Ja kostutus appelsiinimehu-sokerivedellä.
    Jos alkup. ohje on vielä tallessa niin olisin ikuisesti kiitollinen!

    VastaaPoista