pohja: (22 cm)
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon varovaisesti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
kinuskimousse:
1 dl kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
100 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kinuski. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Liuota liivatteet pieneen määrään (n. 2 rkl) kuumaa vettä ja kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon.
puolukkamousse:
150 g puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
100 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta puolukat ja laita ne kattilaan yhdessä sokereiden kanssa. Kuumenna puolukkasurvos lähes kiehuvaksi. Nosta kattila pois hellalta ja liuota liivatteet kuumaan puolukkasurvokseen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi vesihauteessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä jämäkäksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt puolukkaseos ohuena nauhana tuorejuusto-kernavaahtoseoksen joukkoon.
jää:
2,5 dl sokeria
60 g (0,5 dl) glukoosisiirappia
0,5 dl vettä
sinistä elintarvikeväriä
Tämä jään ohje on suoraan Dansukkerin sivulta:
Laita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos siniseksi, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Anna jäähtyä. Riko jäälevy ja koristele kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti