Reseptinä vanha tuttu luottoresepti. Kakku mitoitettu noin 30 hengelle.
27 palaa vaaleaa paahtoleipää (Reilu täysjyvä)
20 palaa Täysjyvä Realia
0,5 l lihalientä kostutukseen
täyte 1:
700 g palvikinkkua
500 g ranskankermaa
1 punainen paprika
Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä tai sauvasekoittimella.
täyte 2:
400 g ruohosipulituorejuustoa
400 g ranskankermaa
Sekoita ainekset keskenään.
Valmista aluksi lihaliemi, liuota 1 lihaliemikuutio yhteen litraan kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hieman. Leikkaa leivistä kaikki reunat pois. Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 9 vaaleaa paahtoleipäviipaletta. Kostuta leivät. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu noin 2 rkl lihalientä. Levitä kostutettujen leipien päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle ruisleipäviipaleet ja kostuta ne. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset.Viimeisen kerroksen päälle ei tule enää täytettä. Laita kakun päälle kelmu ja nosta päälle tasainen paino kuten leikkuulauta. Nosta kakku jääkaappiin ja "anna tekeytyä" mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti. Ennen kuorrutusta ja koristelua tasoita reunat leikkaamalla ylimääräiset turstuilevat leivänpalat pois.
kuorrutus:
2 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
suolaa
pippuria
Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kermavaahto ja mausta. Levitä ja/tai pursota kuorrutus kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti