Pohja:
8 munaa
240 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
120 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
jauhoseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45
minuuttia.
Kostutukseen Spriteä.
Mansikkamousse:
1/2 l pakastemansikoita
2,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
sokeria
sokeria
vaniljasokeria
Valkosuklaamousse:
2,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
4 liivatetta
sokeria
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kakku on päällystetty vaahtokarkkimassalla, jonka alla sokerikreemi.
Sokerikreemi:
250 g voita
2,5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi neste joukkoon vatkaten.
Hei Emmi,
VastaaPoistaKommentoin uudelleen jo aikaisemmin kirjoittamastani aiheesta. En onnistunut löytämään Oktonautti-kakkujen ohjeita mistään. Olisin tehnyt tyttärelleni syntymäpäiväkakuksi sellaisen. Mistä ohjeet mahtavat löytyä?
Ystävällisin terveisin,
Marika
Hei Marika,
Poistavastasin sinulle tuonne Oktonautti-kakun kohdalle! :)
terv. Emmi