sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ristiäiskakku

Pienen pojan ensimmäiseen juhlaan meni tällainen kakku. Täytteenä toiveen mukaan mansikka- ja valkosuklaamousset. Koristelun suhteen toiveena oli mahdollisimman yksinkertainen koristelu, nimi kakun päälle ja rusetti kakun reunaan.



Pohja:
8 munaa
240 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
120 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Kostutukseen Spriteä.

Mansikkamousse:
1/2 l  pakastemansikoita
2,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.


Valkosuklaamousse:
2,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
4 liivatetta
sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kakku on päällystetty vaahtokarkkimassalla, jonka alla sokerikreemi.

Sokerikreemi:
250 g    voita
2,5 dl    tomusokeria
3 tl        vaniljasokeria
2 rkl      vettä

Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi neste joukkoon vatkaten.

2 kommenttia:

  1. Hei Emmi,

    Kommentoin uudelleen jo aikaisemmin kirjoittamastani aiheesta. En onnistunut löytämään Oktonautti-kakkujen ohjeita mistään. Olisin tehnyt tyttärelleni syntymäpäiväkakuksi sellaisen. Mistä ohjeet mahtavat löytyä?

    Ystävällisin terveisin,
    Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika,
      vastasin sinulle tuonne Oktonautti-kakun kohdalle! :)

      terv. Emmi

      Poista