perjantai 9. elokuuta 2013

Schwarzwaldin kakku

Meidän takapihan pieni Suklakirsikka-puumme teki tänä kesänä aivan huikean kirsikkasadon. Sadonkorjuun aikana tulikin ajankohtaiseksi miettiä erilaisia kirsikkakakkuja ja luonnollisesti ensimmäisenä mieleen Schwarzwaldin kakku, suklaata ja kirsikkaa, ihanaa! Tässä oma sovellukseni tästä saksalaisesta klassikosta.


pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g taloussuklaata
200 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl tuoreita kirsikoita

Poista kirsikoista kivet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahtoksi. Lisää jauhoseos ja voi-suklaaseos. Lisää lopuksi paloitellut kirsikat varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 litraa). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku ja halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Kostutukseen käytin tähän sitruunamehulla maustettuna kivennäisvettä. Kirsikkalikööriä ei nyt tähän hätään kaapista löytynyt.

täyte:
2,5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400-500 g tuoreita kirsikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarponejuusto kermavaahtoon, mausta sokerilla. Poista kirsikoista kivet ja paloittele kirsikat. Kostuta kakkulevyt. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin mascarponevaahtoa ja kirsikan paloja. Levitä kakun päälle vielä loput kermatäytteestä ja koristele kakku kirsikoilla ja suklaarouheella.

Kirsikkapuun kukkaloistoa toukokuussa 2013.

Kirsikkasatoa elokuussa 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti