Pohja:
6 munaa
180 g sokeria
90 g vehnäjauhoja
90 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
jauhoseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45
minuuttia.
Kostutukseen käytin Spriteä.
Mansikkamousse: (kahteen väliin)
1 l pakastemansikoita
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
12 liivatelehteä
sokeria
sokeria
vaniljasokeria
Hyydytin kakun kakkuvuoassa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita vuoan pohjalle kakun kansilevy. Kostuta kevyesti sitruunalimpparilla. Kaada vuokaan puolet mansikkamoussesta ja nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Kaada loput mansikkatäytteestä vuokaan ja nosta päälle kakun pohjaosa. Kostuta pohja kevyesti ja taittele vuoan reunoilla olevat kelmut tiiviisti kakun päälle ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
Sokerikreemi:
200 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi neste joukkoon vatkaten.
Kumoa kakku seuraavana päivänä kakkupahvin päälle. Levitä kakun päälle sokerikreemiä tasaisesti ohut kerros. Kauli sokerimassasta reilusti kakun pinta-alaa isompi levy ja nosta se varovaisesti kakun päälle. Tasoita kakun pinta ja reunat sekä leikkaa ylimääräiset sokerimassat reunoilta pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti