maanantai 21. lokakuuta 2013

Angry Birds -kakku

Serkun pojan 7-vuotissyntymäpäiville meni tämä Angry Birds -kakku. Toiveena oli, että kakussa olisi possujen linnoitus, jota linnut ampuvat ritsalla. Oman haasteensa tähän toi vielä se, että kakku matkasi noin 200 kilometrin päähän. Kakku oli mennyt hyvin ja ehjänä perille, koristeet pakkasin erilliseen laatikkoon ja perillä olivat kasanneet kakun esimerkkikuvien mukaan. Täytteenä kakussa toiveiden mukaan mansikkamousse. Kakku on päällystetty sokerimassalla ja koristeet on tehty marsipaanista ja sokerimassasta.


Pohja:
6 munaa
180 g sokeria
90 g  vehnäjauhoja
90 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kostutukseen käytin Spriteä.


Mansikkamousse: (kahteen väliin)
1 l  pakastemansikoita
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
12 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen (1/2 dl) ja lisää liivateseos varovaisesti mansikkavaahtoon.

Hyydytin kakun kakkuvuoassa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita vuoan pohjalle kakun kansilevy. Kostuta kevyesti sitruunalimpparilla. Kaada vuokaan puolet mansikkamoussesta ja nosta keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Kaada loput mansikkatäytteestä vuokaan ja nosta päälle kakun pohjaosa. Kostuta pohja kevyesti ja taittele vuoan reunoilla olevat kelmut tiiviisti kakun päälle ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Sokerikreemi:
200 g    voita
2 dl    tomusokeria
2 tl        vaniljasokeria
2 rkl      vettä

Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi neste joukkoon vatkaten.


Kumoa kakku seuraavana päivänä kakkupahvin päälle. Levitä kakun päälle sokerikreemiä tasaisesti ohut kerros. Kauli sokerimassasta reilusti kakun pinta-alaa isompi levy ja nosta se varovaisesti kakun päälle. Tasoita kakun pinta ja reunat sekä leikkaa ylimääräiset sokerimassat reunoilta pois. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti