sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäiväkakku

Isänpäiväkakusta tuli tällä kertaa pienimuotoinen testikakku. Muutama viikko sitten maistelin kollegani tekemää puolukkakääretorttua, jossa täytteenä oli puolukkacurdia. Se oli sen verran mukavan makuinen, että halusin testata kuinka se toimisi kakun välissä. Kaveriksi kirpeälle puolukalle valitsin makean valkosuklaamoussen. Puolukkacurd toimi hyvin kakun välissä ja valkosuklaan seurana. Ehkä sitä olisi voinut olla jopa hieman enemmän. Kakku on pienehkö, halkaisijaltaan 20 cm.



pohja: 
4 munaa 
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Valkosuklaamousse:
2,5 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
4 liivatetta
(sokeria)

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. 

Puolukkacurd:
Puolukkacurdin reseptin nappasin suoraan täältä
200 g puolukoita (pakastettuja)
3 munaa
1 dl sokeria
75 g voita


Soseuta puolukat mahdollisimman hienoksi soseeksi sauvasekoittimella. Riko kananmunat suureen pyöreäpohjaiseen metallikulhoon. Vatkaa kevyesti. Lisää joukkoon sokeri ja puolukkaseos. Kuumenna puolukkaseosta vesihauteessa koko ajan vatkaten. Lisää voi noin 1 cm x 1 cm:n kuutioina yksi kerrallaan seosta koko ajan vatkaten. Jatka seoksen kuumentamista, kunnes se on majoneesimaisen paksua. Nosta kulho pois kattilan päältä. Siirrä puolukkacurd toiseen astiaan ja peitä tuorekelmulla niin, että kelmu on seoksen pinnalla, jotta curd ei kuoretu. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. 
Itse siivilöin curdin vielä lopuksi, jolloin siitä tuli ihanan sileää ja samettimaista :) 

Täytin kakun siten, että levitin puolet puolukkacurdista kakkupohjan päälle ja kaadoin siihen päälle valkosuklaamoussesta. Toisen välin tein samalla tavalla. Kostutin kakun sitruunalimpparilla.

Kakun kuorrutin vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla. Idean koristeluun sain kun katselin toissa kesäisen New Yorkin reissun valokuvia ;)  Kirjaimet on tehty Kick-lakupatukasta.

2 kommenttia:

  1. Miten toi sydän on saatu punaiseksi?

    VastaaPoista
  2. Hei, sydän on tehty siis ihan punaisesta sokerimassasta, irjaimet Kick-lakusta ;)

    VastaaPoista