sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tuhkimokakku

Kummityttöni toivoi 6-vuotis juhliinsa Tuhkimokakun. Sain heti idean, että toteuttaisin kakun barbie-kakun tyyliin. Kun kaupasta löytyi vielä sopivasti myös Tuhkimo-barbie niin mikäs siinä!
Kakkua varten paistoin kaksi neljän munan kääretorttupohjaa ja täytettä kakussa on yhteensä neljässä kerroksessa. Hyydytin kakun sopivasti hameen muotoiseen vatkauskulhoon. Niinhän siinä sitten kävi, että vaikka kuinka olin mitannut Tuhkimon jalkojen pituuden niin liian matala kakusta tuli! Vielä olisi pitänyt laittaa yksi kerros lisää moussetäytettä. Pieni paniikki meinasi koristeluvaiheessa tulla kun puolet Tuhkimon takapuolesta jäi hameen yläpuolelle kun Tuhkimon tuohon kakun keskelle tökkäsin! Pienen pohdinnan jälkeen lähetin mieheni kauppaan ostamaan valmista kakkupohjaa, josta tein lisäkerroksen hameen alle ja mahtuihan se vihdoin koko Tuhkimo pitkine säärineen hameeseensa!!! Aloitimme kakun leikkaamisen hameen yläosasta, joten ylimääräinen pohjakerros ei kakun pohjalla haitannut lainkaan vaan jätimme se tyynesti syömättä.



Kakun täytteenä mansikka- ja limemoussea.

Mansikkamousse:
1 l  pakastemansikoita
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
12 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen (3 rkl) ja lisää liivateseos varovaisesti mansikkavaahtoon.


Limemousse
6 liivatetta
3 limeä (2:n raastettu kuori, 3:n mehu)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa
2-3 rkl vettä liivatteiden liuottamiseen

Laita liivatteet kylmän veteen likoamaan. Pese limet huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta limestä kuoret ja purista mehut. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon limen kuoriraaste, limen mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen. Tarkista maku. Halutessasi voit värjätä moussen hennon limen vihreäksi elintarvikevärillä. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää liivate seos limemousseen.


Tuhkimon hameosan kuorruttamiseen käytin vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, jonka alle laitoin ohuen kerroksen sokerikreemiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti