pohja:
125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
Sulata kattilassa voi ja suklaa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää voi-suklaaseokseen sokerit ja suola. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
mansikkamousse:
vajaa 1/2 l pakastemansikoita
vajaa 100 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
sokeria
5 liivatelehteä
Soseuta mansikat ja yhdistä tuorejuusto mansikkasoseeseen. Mausta mansikka-tuorejuustoseos sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se mansikka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Liuota kylmässä vedessä lionneet liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä (vajaa 1/2 dl). Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkavaahdon sekaan. Kaada mousse vuokaan browniepohjan päälle. Nosta vuoka pakastimeen hyytymään ja jähmettymään muutamaksi tunniksi ennen valkosuklaamoussen valmistamista.
valkosuklaamousse:
130 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
Valmista valkosuklaamousse vasta kun mansikkamousse on hyytynyt muutaman tunnon ajan pakkasessa. Nosta mansikkamoussekakku halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja yhdistä sulanut valkosuklaa ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma. Liuota kylmässä vedessä lionneet liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivateseos ohuena nauhana valkosuklaavaahdon joukkoon. Kaada valkosuklaamousse mansikkakakun päälle ja reunoille ja nosta kakku hyytymään jääkaapiin vielä muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
Ihanan näköinen kakku! Haluaisin tehdä tällaisen, mutta pienemmän (20 cm vuokaan) Osaatko sanoa olisiko täytemäärä sopiva 20 cm vuokaan, jos puolittaisin ohjeen?
VastaaPoistaHei! Anteeksi minulta jäänyt huomaamatta tämä sinun viestisi! Uskoisin, että täytteen puolittaminen voisi olla sopiva määrä pienempään vuokaan :)
VastaaPoista