perjantai 23. tammikuuta 2015

Talvinen porkkanakakku

Myös tämä ohje on Kakkutaidetta kotikeittiössä -kirjasta. Kirjassa resepti oli isolle kolmikerroksiselle täytekakulle, joten 20 cm:n vuokaa varten tein reseptin taikinasta vain kolmasosan. Kakusta tuli kohtalaisen korkea tuossa 20 cm:n vuoassa, joten leikkasin kakun neljään osaan. Kakusta tuli ihanan mehevä ja maukas. Tästä tuli heti minun yksi suosikki! :D



Porkkanakakku
500 g porkkanoita
2 tl sitruunanmehua
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
4 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä

Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 20 cm halkasijan kokoinen kakkuvuoka. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita sitruunanmehu ja maito pienessä kupissa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito, rypsiöljy ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla reilun tunnin (1h 15 minuuttia meni omassa uunissani).

Tuorejuustotäyte ja voikreemi
300 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
400 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, 3 dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maito vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja 2 dl tomusokeria. Siirrä puolet voikreemistä toiseen kulhoon ja kääntele sekaan tuorejuustoseos.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan ja täytä kakku tuorejuustokreemillä. Tämän jälkeen levitä voikreemiä ohut kerros kakun päälle ja kuorruta kakku vaahtokarkki/sokerimassalla. Koristele.

Voikreemiä jäi minulla aika paljon yli, joten ehkä noin 1/3 voikreemistä riittäisi tämän kokoisen kakun kuorruttamiseen ja 2/3 voikreemistä tekisin tuorejuustotäytteeksi. Tokihan koko kakun voisi kuorruttaa myös tuorejuustotäytteellä jos sokeri/vaahtokarkkimassaa ei halua käyttää. Tällöin tuorejuustoa kannattanee lisätä täytteeseen 100-200 g.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti