lauantai 7. marraskuuta 2015

Tropical-juustokakku

Tämä Kakkutaikurin resepti on tullut viime aikoina vastaan useita kertoja tuolla sosiaalisessa mediassa. Päätin itsekin testata tämän reseptin meidän perheen isänpäivän kahvipöytään. Tämä resepti on siis suora kopio Kakkutaikurin reseptistä. Ainoastaan pohjaan vaihdoin tavalliset kaurakeksit.


pohja:
150 g kaurakeksejä
75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita sulatettu voi keksimuruihin. Painele keksimuru-voiseos irtopohjavuoan (22 cm) pohjalle.

täyte:
1,5 limen mehu
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1 rkl mangososetta
1 dl sokeria
200 g mascarponea
125 g sitruunatuorejuustoa
125 g appelsiinituorejuustoa
6 dl vispikermaa
1/2 dl tomusokeria
8 liivatelehteä

Kuumenna kattilassa hedelmien mehut, mangosose ja sokeri. Lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Jäähdytä vesihauteessa kunnes seos ei enää tunnu sormeen lämpimältä. Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaahtoon ohuena nauhana liivate-mehuseos. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

kiille:
1/2 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
1/2 appelsiinin mehu
2 rkl mangososetta
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä

Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumena kattilassa mehut, mangosose ja sokeri. Nestettä pitäisi olla nyt n. 1,5 dl. Liuota liivatteet kuumaan mehuseokseen ja anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille hyytyneen kakun päälle ja nosta kakku vielä jääkaappiin hyytymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti