keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Vadelma-suklaa naked cake

Tässäpäs on minun ensimmäinen nakukakkuni eli naked cake! Suklaakakkupohjan välissä vadelmamousse marianne-rouheella "terästettynä" ja päällä suklaaganache. Koristeina suklaarouhetta, marianne-rouhetta, vadelmia, ranskan pastilleja sekä kermavaahtoa! Vähän överi, mutta ah niin ihana!



Suklaakakkupohja:
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoitellen. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (20 cm) ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Vadelmamousse:
200 g vadelmia
100 g mascarponea
2,5 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 pss Marianne-rouhetta
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta vadelmat ja laita vadelmasose yhdessä sokerin kanssa kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Liuota liivatteet kuumaan vadelmasoseeseen ja anna seoksen jäähtyä. Vaahdota vispikerma ja mascarponejuusto yhtä aikaa jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon Mariannecrush. Jätä halutessasi hieman rouhetta koristelua varten. Lisää kädenlämpöiseksi jäähtynyt vadelma-liivateseos ohuena nauhana kermavaahtoseoksen joukkoon. Täytä kakku moussella ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita

Rouhi suklaa mahdollisimman pieneksi rouheeksi ja laita ne metallikulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Sekoittele hieman että suklaa sulaa kermaan. Lisää joukkoon nokare voita ja anna myös sen sulaa seokseen. Anna seoksen seistä hetken aikaa pöydällä kunnes se hieman jähmettyy. Kaada ganache kakun päälle ja tasoita pinta lastalla ja anna kuorrutetta valua myös kakun reunojen yli. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja herkuttele!

5 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Hyvää oli ja helppo tehdä :)

    t.Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mulla oli vain vähän isompi vuoka mut hyvin onnistui siihenkin ;)

      Poista
    2. Kiva kuulla! :) Joo tuo ohje onkin hieman reilu tuon kokoiseen vuokaan, onnistuu siis varmasti hyvin vähän isompaankin :D Hyvää uutta vuotta!

      Poista
  2. Moi! Ajattelin kokeilla tätä :) Millä kostutit kakun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tämä on kyllä todella maukas kakku. Kostutin kakun Spritellä :)

      Poista