torstai 25. lokakuuta 2012

Ristiäiskakku

Sain kunnian tehdä ristiäiskakun työkaverini pienelle tyttövauvalle. Toiveena oli vaaleanpunaiset tossut koristeeksi ja täytteeksi valkosuklaa- ja mansikkamousset.

Pohja:
8          munaa
240 g   sokeria
120 g   vehnäjauhoja
120 g   perunajauhoja
1 tl       leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Kostutukseen Spriteä.

Mansikkamousse:
300 g  pakastemansikoita
3 dl     Flora Vispiä
5         liivatelehteä
           sokeria
           vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.

Valkosuklaamousse:
2          munaa
0,5 dl   sokeria
2,5 dl   Flora vispiä
200 g   valkosuklaata
5          liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Pursotukset Flora Vispiä. Tossut tehty sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti