sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Tuplasuklaatäytekakku

Vanhempani viettivät 39. hääpäiväänsä ja tein heille aamukahville tällaisen suklaisen täytekakun.


Pohja:
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Kostutukseen käytin Spriteä.

Tummasuklaatäyte:
 2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g taloussuklaata
3 liivatetta
sokeria

Valkosuklaatäyte:
2 dl kermaa
100 g maustamaton tuorejuustoa (tai vaniljarahkaa)
130 g valkosuklaata (Pandan valkosuklaalevy)
3 liivatetta
sokeria

Valmista tummasuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Täytin kakun rengasvuoassa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita pohjalevy rengasvuoan pohjalle ja kostuta se kevyesti Spritellä. Kaada tummasuklaatäyte pohjan päälle vuokaan. Nosta päälle seuraava kakkulevy ja kostuta se. Valmista valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin tummasuklaatäyte. Kaada valkosuklaatäyte seuraavaksi, laita kansilevy päälle ja kostuta. Anna kakun hyytyä ja tekeytyä seuraavaan päivään. 

Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
1/2 dl vispikermaa

2,5 - 3 dl vispikermaa pursotuksiin
tomusokeria

Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hiukan ja kaada ohuena nauhana kakun päälle.

Lopuksi vaahdota kerma, mausta tomusokerilla ja pursota kerma reunoille. Kakun päälle koristeeksi laitoin sokerimassasta tehdyn ruusun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti