Pohja:
8 munaa
240 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
120 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.
Kostutukseen Spriteä.
Mansikkamousse:
300 g pakastemansikoita
3 dl Flora Vispiä
5 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria
Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.
Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Kakku päällystetty vaahtokarkkimassalla, jonka alla sokerikreemi. Koristeet sokerimassaa.
Sokerikreemi:
250 g voita
2,5 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi neste joukkoon vatkaten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti