lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannuksen mansikkakakku

Tällaisella mansikkakakulla herkuttelimme juhannuksena 2013!
Halusin testata uutta pursotusmallia, johon olen muutamissa blogeissa törmännyt. Kerman kanssa sattui vaan pikku kömmähdys... Tein pursotukset laktoosittomasta kermasta, jota en ole juurikaan tottunut käyttämään. Kerma vatkautui yllättävän nopeasti vähän liikaakin ja värjäämisen jälkeen kermavaahto oli turhan tanakkaa eikä purostuksesta tullut mielestäni kovinkaan kaunis. Onneksi kakku meni omalle porukalle, joten se ei niin haitannut! Kakun välissä tuoreita mansikoita ja mascarpone-kermavaahto, nam!

pohja: 
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

täyte:
250 g mascarpone-juustoa
2 dl vispikermaa
sokeria
500-600 g tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto. Mausta sokerilla makusi mukaan. Pilko mansikat ja lisää mansikat täytteen joukkoon. Jätä muutama mansikka kakun päälle. Mascarponevaahdosta tulee kohtalaisen tanakka, joten liivatetta ei tarvita. Kakun kostutin sitruunalimpparilla.

Kakun kermapursotuksiin meni kermaa noin 4 dl.


Hyvää Juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti