pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
Limemousse:
6 liivatetta
2 limeä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa
500 g tuoreita mansikoita
Laita
liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pese limet huolellisesti ja raasta
kuori ja purista mehut. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto,
limen raastettu kuori ja mehu. Mausta sokerilla. Halutessasi voit
värjätä vaahdon hennon vaaleanvihreäksi /
limenvihreäksi elintarvikevärillä. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaan
vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Pilko mansikat sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse laitoin mansikat neljään osaan. Sekoita mansikat limemousseen ja kaada täyte vuokaan kääretorttupohjan päälle. Kostuta pohja sitruunalimpparilla. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.500 g tuoreita mansikoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti