lauantai 22. kesäkuuta 2013

Muotovaliokakku

Nuorimmasta koirastani tuli huhtikuun lopulla Suomen Muotovalio. Valiojuhlat ovat joutuneet hieman odottamaan, mutta nyt kun kummityttöni saapui Kajaaniin juhannuksen viettoon, sain valiokakun vihdoin tehtyä. Kakkua varten paistoin kaksi neljän munan kääretorttupohjaa. Väliin laitoin limemoussen sekä tuoreita mansikoita. Hyydytin kakun suorakaiteen muotoisessa vuoassa ja muotoilin kakusta havannankoiran profiilin ennen kuorruttamista. Kakun päällä vaahtokarkkimassa, myös ruusuke tehty samasta massasta.



pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Limemousse:
6 liivatetta
2 limeä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaa

500 g tuoreita mansikoita

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehut. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, limen raastettu kuori ja mehu. Mausta sokerilla. Halutessasi voit värjätä vaahdon hennon vaaleanvihreäksi / limenvihreäksi elintarvikevärillä. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaan vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Pilko mansikat sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse laitoin mansikat neljään osaan. Sekoita mansikat limemousseen ja kaada täyte vuokaan kääretorttupohjan päälle. Kostuta pohja sitruunalimpparilla. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti