Kakku on kohtalaisen pieni, leivoin neljän munan kakkupohjan 20 cm:n kakkuvuokaan. Kakun kostuttamiseen käytin sitruunalimpparia. Kakun täytteeksi viipaloin tuoreita mansikoita sekä vaahdotettua vaniljavaahtoa (nopea, simppeli kakku siis...). Kakun päälle suklaakuorrutus. Reunoille Kitkat-suklaapatukoita ja possut muotoilin vaahtokarkkimassasta.
Pohja:
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.
Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g tuoreita mansikoita
kuorrutus:
100 g taloussuklaata
0,5 dl vispikermaa
Paloittele
suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää kerma. Sulata miedolla
lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta
hiukan ja kaada ohuena nauhana kakulle.
hei, tuleeko suklaakuorrutteesta kovaa, kun on kylmässä?
VastaaPoistaHei,
Poistaei siitä kovin kovaa tullut. Ihan hyvin oli leikattavissa myös suoraan jääkaapista otettuna :)
Kaadetaanko ensin siis päällinen ja sitten laitetaan patukat ja possut? ☺
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaKysyisin kans että teitkö kakkkuun reunat ja possut viimeisenä?
Hei, minulta on näköjään tuo edeltävä kysymys jäänyt huomaamatta :/
PoistaTaisin tehdä niin että laitoin ensin suklaapatukat reunoille ja sitten kaadoin suklaan päälle ja possut viimeisenä :)
Onnistuu varmasti myös toisinpäin eli ensin kaataa suklaan ja sitten reunapatukat paikoilleen!