sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäloman avajaiskakku - possut paljussa

Kaverini linkitti tässä kevättalvella tämän kuvan Facebook-sivuilleni. Ajatus kakun toteuttamisesta jäi elämään ja nyt kesäloman ensimmäisen päivän kunniaksi tein oman versioni tästä hauskasta possukakusta.


Kakku on kohtalaisen pieni, leivoin neljän munan kakkupohjan 20 cm:n kakkuvuokaan. Kakun kostuttamiseen käytin sitruunalimpparia. Kakun täytteeksi viipaloin tuoreita mansikoita sekä vaahdotettua vaniljavaahtoa (nopea, simppeli kakku siis...). Kakun päälle suklaakuorrutus. Reunoille Kitkat-suklaapatukoita ja possut muotoilin vaahtokarkkimassasta.

Pohja: 
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g tuoreita mansikoita
 
 Vatkaa vaniljakastike tanakaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon viipaloidut mansikat. Sokeria en tähän täytteeseen lisännyt lainkaan.

kuorrutus:
100 g taloussuklaata
0,5 dl vispikermaa

Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hiukan ja kaada ohuena nauhana kakulle.


5 kommenttia:

  1. hei, tuleeko suklaakuorrutteesta kovaa, kun on kylmässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      ei siitä kovin kovaa tullut. Ihan hyvin oli leikattavissa myös suoraan jääkaapista otettuna :)

      Poista
  2. Kaadetaanko ensin siis päällinen ja sitten laitetaan patukat ja possut? ☺

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Kysyisin kans että teitkö kakkkuun reunat ja possut viimeisenä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, minulta on näköjään tuo edeltävä kysymys jäänyt huomaamatta :/
      Taisin tehdä niin että laitoin ensin suklaapatukat reunoille ja sitten kaadoin suklaan päälle ja possut viimeisenä :)
      Onnistuu varmasti myös toisinpäin eli ensin kaataa suklaan ja sitten reunapatukat paikoilleen!

      Poista