lauantai 7. joulukuuta 2013

Hello Kitty -kakku

Eräille synttärijuhlille lähti tämä Hello Kitty -kakku. Toiveena oli vaaleanpunainen kakku Hello Kitty -teemalla kermapursotuksin. Täytetoiveena oli mansikka- ja vaniljamousset. Vaniljamoussea en ollut ennen tehnytkään. Se hoitui tällä kertaa erittäin yksinkertaisesti valmiilla vaniljan makuisilla tuotteilla. Maku oli pehmeä ja sopivan vaniljainen.



pohja: 
4 munaa 
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Kostutukseen Spriteä.

mansikkamousse:
1/2 l  pakastemansikoita
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.

vaniljamousse:
1 prk vaniljarahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka. Mausta halutessasi hieman sokerilla ja vaniljasokerilla. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.

pursotukset:
5 dl vispikermaa
vaaleanpunaista pastaväriä

3 kommenttia:

  1. Hei Emmi! Tekisitkö tyttärelleni 1v kakun tilauksesta? Kajaanissa asumme. :) Jos voit tehdä, laitatko spostia tms niin voin olla yhteydessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, laittaisitko minulle sähköpostia osoitteeseen emminkakut1 (a) gmail.com niin katsotaan onnistuuko kakun teko :)

      Poista
    2. Hups, piste unohtui tuosta osoitteesta eli emmin.kakut1 (a) gmail.com :)

      Poista