lauantai 7. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän glögikakku

Itsenäisyyspäivän jälkiruuaksi tein lähestyvän joulun kunniaksi glögikakkua. Kakkua tehdessä huomasin unohtaneeni tuorejuuston kauppaan, mutta hyvin onnistui kakku ilman tuorejuustoakin! :)


pohja:
170 g piparkakkuja
75 g voita

täyte:
6 liivatetelehteä
1 prk maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

päälle:
6 liivatelehteä
4 dl glögiä

Murustele piparkakut ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle.

Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sekoita keskenään rahka, kinuskikastike ja sokerit. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pane glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos lopun glögin joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen tortun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti