lauantai 7. joulukuuta 2013

Sitruunavadelmajuustokakku

Mieheni ehdottomasti lempikakkuja ovat paistetut juustokakut. Hänen syntymäpäivänään toiveena olikin yllättäen juustokakku ja päätin testata tätä Koko Suomi leipoo -ohjelman juustokakkukilpailun voittajareseptiä. Hieman muokkasin reseptiä ja lopputulos oli todella herkullinen, varmasti yksi parhaimpia juustokakkuja, joita olen syönyt!



pohja:
150 g Digestive-keksejä
100 g voita

täyte:
600 g tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
180 g sokeria
3 munaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl pakastevadelmia

päälle:
100 g tuoreita vadelmia
tomusokeria

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuokan pohjalle. Paista pohjaa noin 5 minuuttia 170 asteessa.

Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele vadelmat väliin ja kaada loppu taikina vuokaan. Paista 170 astetta noin tunti. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. Parasta kakku on seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti