tiistai 22. huhtikuuta 2014

Appelsiinipannacotta

Pääsiäissunnuntain aterian päätteeksi tein jälkiruuaksi appelsiinipannacottaa. Ohje on alunperin neljälle hengelle, mutta varsin tuhdin pääsiäisruokailun päätteeksi tästä riitti hyvin kuudelle hengelle.



3 liivatelehteä
2 dl maitoa
3 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
1 appelsiinin kuoriraaste
1 rkl sokeria

päälle:
1/2 dl appelsiinimarmeladia
1 appelsiini


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Kaada kattilaan maito ja vispikerma, kuumenna. Paloittele joukkoon valkosuklaa sekä lisää appelsiinin kuoriraaste ja sokeri. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatelehdet ja liota ne tilkkaan kuumaa maitokermaseosta. Kaada liivateseos nauhana maitoseokseen. Jaa seos jälkiruokakulhoihin. Anna pannacotan jähmettyä  jääkaapissa noin 4 tuntia.

Leikkaa appelsiinista hedelmälihat kalvojen välistä. Tee tämän lautasen päällä, jotta mehu ei valu hukkaan. Sekoita marmeladi, pilkotut hedelmälihat ja appelsiinin mehu. Annostele seos jähmettyneiden pannacottien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti