tiistai 22. huhtikuuta 2014

Lemon curd cheesecake

Pääsiäisherkutteluun tein lemon curd -juustokakun, johon löysin alkuperäisen ohjeen Pullahiiren leivontanurkasta. Alkuperäinen ohje oli tehty halkaisijaltaan 26 cm:n vuokaan, mutta itse otin epähuomiossa käyttööni pienemmän vuoan ja täytettä jäi hieman yli. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein pohjalle brownie-pohjan.



pohja
125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja suklaa. Ota kattila liedeltä. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää lopuksi jauhot. Kaada taikina irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm). Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Kostutin pohjan Spritellä (noin 1/2 dl). Ennen kostuttamista tein pohjaan muutamia reikiä haarukalla, jotta pohja kostuisi paremmin.


täyte
6 dl vispikermaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (340 g) lemon curdia
7 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon lemon curd ja sokerit. Vaahdota vispikerma ja sekoita kermavaahto varovaisesti tuorejuustoseoksen joukkoon. Liota liivatteet kuumaan veteen ja lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.


kiille
1 sitruunan mehu
2 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria
keltaista elintarvikeväriä

Purista sitruunasta mehu. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi vesi ja sitruunan mehu. Kaada joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa kerran ja nosta kattila pois levyltä. Värjää seos keltaiseksi elintarvikevärillä. Sekoittele seosta ja anna jäähtyä hieman. Lusikoi hieman jäähtynyt kiille varovaisesti kakun päälle ja nosta kakku vielä hetkeksi kylmään. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti