200 g taloussuklaata
100 g voita
4 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl Baileys-likööriä
Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti voi-suklaaseos, Baileys sekä vehnäjauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 20 minuuttia. Omaan makuuni kakun reunat kypsyivät ehkä aavistuksen liikaa, joten ehkä vajaa 20 minuuttia uunissa on sopiva paistoaika.
Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat sen vuoasta. Parasta kakku on seuraavana päivänä jääkaappikylmänä kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti