lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulun suklaakakku



Tänä jouluna herkuttelimme oikein kunnon suklaakakulla. Halusin testata Suklaapossun blogista löytämääni paljo kehuttua mehevää suklaakakkupohjaa. Täytteeksi kakku sai Baileys-suklaamoussen ja koristeeksi sokerimassasta tekemäni joulutähden.


pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa kattilassa tai varovasti kulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma ja sokerit. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa, 55-60 minuuttia.


täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
0,5 dl Baileys-likööriä

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen sekä likööri. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.

Leikkasin kakkupohjan neljään osaan ja täytin jokaisen välin Baileys-suklaamoussella. Kosutusta ei tämä kakku erikseen tarvinnut.


kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoittele niin, että suklaa sulaa ja anna seoksen jäähtyä. Vaahdota jäähtynyt suklaa-kermaseos ja kuorruta kakku. Jouluaattoaamun kiiressä minulla pääsi tämä kerma-suklaaseos jähmettymään hieman liikaa eikä kuorrutuksesta tullut kovinkaan kaunista jähmeän kuorrutteen jämähtäessä jääkaappikylmän kakun päälle hieman turhan nopeasti. Makuunhan tämä ei tietenkään mitenkään vaikuttanut :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti