pohja:
150 g Digestive-keksejä
75 g voita
täyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
4 limeä (2:n kuori, 3:n mehu)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
kiille:
3 liivatelehteä
2,5 dl laimennettua limen mehua (0,5 dl limen mehua, 0,5 dl sokeria, loput vettä)
vihreää elintarvikeväriä
Murskaa keksit murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita jogurtin joukkoon raastettu limen kuori, limen mehu ja sokerit. Vaahdota kerma ja yhdistä kermavaahto jogurttiseoksen joukkoon. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (2-3 rkl) kiehuvaa vettä. Kaada liivatesos ohuena nauhana limeseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita limen mehu, sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi. Värjää mehu vihreällä elintarvikevärillä. Kuumenna 0,5 dl mehua kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen, kaada liivateseos lopun mehun joukkoon ja anna liivateseoksen jäähtyä. Lusikoi kiille varovasti kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti