maanantai 8. kesäkuuta 2015

Mansikkakakku

Ammattiin valmistuneen kunniaksi ihana kesäinen ja perinteinen iso mansikkakakku!

pohja:
7 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita

kostutus:
2,5 dl sitruunalimpparia

täyte:
7,5 dl pakastemansikoita
200 g tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
10 liivatelehteä

koristelu:
3-4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria
500 g mansikoita


Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja sulatettu voi vuorotellen osissa varovasti käännellen munasokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (26 cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla kunnes kakku on kypsä, noin 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla. Vaahdota kerma ja lisää se mansikkatuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna 2-3 rkl vettä kiehuvan kuumaksi ja liuota pehmenneet liivatteet veteen. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana mansikkamoussen joukkoon.

Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Laita kakkupohjan kansiosa vuoan pohjalle ja kostuta sitruunalimpparilla. Kaada puolet mansikkamousesta vuokaan pohjan päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta. Kaada loput mansikkamoussesta vuokaan ja laita päälimmäiseksi kakkupohjan pohjaosa ja muista kostuttaa myös se. Käännä kelmut kakun päälle suojaksi ja nosta kakku hyytymään jääkaapiin vähintään neljäksi tunniksi.

Kumoa hyytynyt kakku kakkupaperin päälle tai suoraan kakkulautaselle. Vaahdota kerma. Itse lisään vaahdotettuun kermaan 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta. Kreemijauhe jämäköittää kermaa, jolloin pursotuksista tulee kauniimmat. Lisäksi kreemijauhe antaa hieman makua kermaan. Tarvittaessa voit makeuttaa kermavaahtoa hieman tomusokerilla. Levitä kermavaahtoa ohuesti aluksi kakun päälle ja tämän jälkeen pursota reunat. Lopuksi koristele viipaloiduilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti