maanantai 8. kesäkuuta 2015

Vadelma-valkosuklaamuffinit

Sadepäivän ratoksi ajattelin leipaista päiväkahville muffineita. Jääkaapiin oli jäänyt puutarhavadelmia sekä valkosuklaatakin löytyi kaapista, joten päätin päivittää hieman mustikkamuffinireseptiä vadelmaiseen suuntaan.


12 kpl

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl kermaa tai maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75-80 g valkosuklaata
150 g puutarhavadelmia (24 kpl)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskeään ja lisää ne taikinan joukkoon vuorotellen kerman (tai maidon) kanssa. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa varovasti käännellen joukkoon.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille. Laita aluksi noin puoli ruokalusikkaa taikina vuoan pohjalle niin että pohja peittyy. Paina tämän jälkeen yksi vadelma jokaiseen vuokaan. Lisää taikinaa niin että vadelmat peittyvät ja laita toinen vadelma taikinan sekaan. Lusikoi loppu taikina vadelmien päälle niin että ne peittyvät. Näin valmiissa muffinissa on kaksi makeaa vadelmayllätystä sisällä. Paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ja koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti