pohja:
150 g Digestive-keksejä
2 rkl ruokokidesokeria
100 g voita
täyte:
3 dl pakastemansikoita soseutettuna
1-2 dl sokeria
1 dl Fresitaa
2 dl kuohukermaa
200 g sitruunarahkaa
6 liivatelehteä
1/2 dl Fresitaa
kiille:
1 dl mansikkamehua
1,5 dl Fresitaa
3 liivatelehteä
punaista elintarvikeväriä
koristeeksi:
tuoreita mansikoita
pistaasipähkinöitä
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita keksimurun joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 cm) ja painele seos vuoan pohjalle.
Sulata ja soseuta mansikat. Lisää joukkoon Fresita. Vaahdota kerma, lisää sokeri ja sitruunarahka. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kattulassa 1/2 dl Fresitaa ja lisää liuotetut liivatteet joukkoon. Sekoita ohuena nauhana muun täytteen joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen kiilteen valmistamista.
Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mansikkamehu kattilassa ja liotetut livatelehdet joukkoon. Sekoita Fresitan kanssa. Itse lisäsin hitusen punaista elintarvikeväriä syventämään väriä. Anna kiilteen jäähtyä ja kaada sitten varovasti täytteen päälle lusikan avulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Koristele tuoreilla mansikoilla ja murskatuilla pistaasipähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti