maanantai 21. syyskuuta 2015

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Tämä resepti on tullut netissä vastaan useita kertoja viimeisten viikkojen aikana. Päätin siis itsekin tätä testata sunnuntain päiväkahville. Makuyhdistelmä oli kyllä todella toimiva. Tykkäsin kovasti ja tämä yhdistelmä toimisi varmasti tosi hyvin myös täytekakun välissä! Alkuperäinen resepti löytyy Makeaa.fi -blogista.



pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja lisää keksimurun joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi.

valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa. Liuota liivatteet pieneen määrään (2 rkl) kiehuvan kuumaa vettä ja lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin punaherukkatäytteen valmistamisen ajaksi.

punaherukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatteet marjasoseen (minulla soseesta tuli lähes mehua) joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuusto marjaseokseen. Lisä lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaatäytteen päälle ja anna kakun hyytyä jääkapissa mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti