pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita
Murskaa keksit muruiksi ja lisää keksimurun joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi.
valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa. Liuota liivatteet pieneen määrään (2 rkl) kiehuvan kuumaa vettä ja lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin punaherukkatäytteen valmistamisen ajaksi.
punaherukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatteet marjasoseen (minulla soseesta tuli lähes mehua) joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuusto marjaseokseen. Lisä lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaatäytteen päälle ja anna kakun hyytyä jääkapissa mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti