lauantai 27. elokuuta 2016

Pavlova

Ystäväni rakastaa marenkia ja hän pyysikin minulta syntymäpäivilleen jo aiemminkin tekemääni marenkiunelmaa. Ensimmäisen kerran tein tätä pari vuotta sitten juhannuksena, mutta nyt muutin alkuperäistä repseptiä hiukan ja tein kakun kolmella kerroksella. Marenkivaahtoa jäi hieman yli, joten pursotin niistä vielä muutamat pienet pavlova-pohjat itselle päiväkahvin kanssa herkuteltaviksi.


marenkipohjat:
8 munanvalkuaista
5 dl sokeria
4 rkl maissijauhoja (Maizena)
1 tl viinietikkaa
pinkkiä pastaväriä

täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
2-3 rkl lime curdia
2-3 rkl sokeria
500 g tuoreita mansikoita, vadelmia, mustikoita

Vaahdota valkuaisia noin puoli minuuttia. Lisää sokeria ohuena nauhana vaahtoon vatkaimen käydessä. Jatka vatkausta, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja pysyy hievahtamatta kulhossa, vaikka kääntäisit astian ylösalaisin. Siivilöi vaahtoon maissijauhot ja sekoita. Tiputtele sekaan viinietikka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Käytä vaakaa apuna. Sävytä taikinat, jätä yksi valkoiseksi ja värjää kaksi muuta pinkiksi, toinen vaalean pinkiksi ja toinen tummemmaksi.
Piirrä leivinpapereille kolme 22-24 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää ja öljyä ne kevyesti rypsiöljyllä pullasudin avulla. Siten saat marengit helpommin irti. Levitä / pursota taikinat ympyröihin. Paista pohjia 60-70 minuuttia 120 asteessa. Jäähdytä pohjat hyvin.

Vatkaa kerma ja mascarpone yhtä aikaa napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon limecurd ja mausta halutessasi vielä sokerilla. Kokoa kakku aloitamalla tummimmasta marenkipohjasta. Levitä kerrosten väliin masarponevaahtoa ja pilkottuja marjoja. Koristele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti