5 munaa
150 g sokeria
75 g vehnäjauhoja
75 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovaisesti munasokerivaahdon joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (22 cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Kostutukseen sitruunalimpparia
Kinuskimousse:
2,5 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
1 dl kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota tuorejuusto ja kerma samalla kertaa napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kinuski. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää liivateseos ohuena nauhana kinuskimoussen joukkoon.
Mansikkamousse:
Vajaa 1/2 l pakastemansikoita
75 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa mansikat ja puolet sokerista kattilaan. Kiehauta mansikat ja soseuta ne. Liuota liivatelehdet kuumaan mansikkasoseeseen ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi kylmässä vesihauteessa. Vaahdota kerma, tuorejuusto ja loput sokerista samalla kertaa jämäkäksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt mansikka-liivateseos kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana.
Pursotuksiin:
1 prk Flora Vispiä
1 prk Flora Kuohua
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota kermat ja vaniljakreemijauhe yhtä aikaa napakaksi vaahdoksi. Mausta vielä halutessasi sokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti