sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Omenakakku

Tänä syksynä saimme runsaan omenasadon ja omenapiirakkaa tulikin leivottua useita kertoja. Loput omenat keittelin soseeksi ja siitä tulikin idea laittaa omenaa myös kakun täytteeksi. Tällaisen omenakakun pyöräytin eräänä lauantaina päiväkahville.

Kakku on koottu kulhoon, jota varten paistoin yhden neljän munan kääretorttupohjan, josta leikkasin sopivan kokoiset ympyrät. Kostutukseen käytin Spriteä ja täytteenä siis omenamoussea sekä valkosuklaamoussea. Päällinen on vaahtokarkkimassaa.

Omenamousse:
5 dl omenasosetta
2,5 dl Flora Vispiä
5 liivatetta
kanelia ja sokeria maun mukaan

Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja omenasose ja mausta mieleiseksi sokerilla ja kanelilla. Liuota kylmässä vedessä lionneet liivatteet pieneen tilkkaan vettä (noin 3 rkl) ja lisää liivateseos omena-kermavaahtoon.

Valkosuklaamousse: (puolikas annos)
2          munaa
0,5 dl   sokeria
2,5 dl   Flora vispiä
200 g   valkosuklaata
5          liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti