sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivän Minttusuklaa cupcaket


Isänpäivää edeltävä viikko oli niin kiireinen, ettei aikaa kakun teolle löytynyt mistään. Bongasin tämän reseptin muutama viikko sitten Valion Eila -mainoksesta ja ajattelin testata reseptiä jossain väissä. Tämä aamuna pyöräytin sitten pikaisesti nämä cupcaket. Ihan en tyytyväinen ollut näiden kuppikakkujen koostumukseen, mutta maku sen sijaan oli kohdillaan. Täytynee joku kerta testata nämä maut toisen muffinireseptin kanssa.

12 kpl
1 prk kermaviiliä
100 g voita
1 muna
1 tl piparminttuaromia
80 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Minttusuklaakuorrute
200 g voita
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
2-3 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl piparminttuaromia
vihreää elintarvikeväriä

Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu jäähtynyt voi, muna ja piparminttuaromi. Rouhi suklaa. Lisää suklaarouhe ja kuivat aineet. Sekoita taina nopeasti tasaiseksi.
Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin muffinivuoat. Jaa taikina syvennyksiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14-16 minuuttia.

Valmista kuorrute sekoittamalla sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit ja vesi tasaiseksi kreemiksi. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin. Aseta tähtitylla pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle. Pursota kreemi jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.


Hyvää isänpäivää Rakas Isä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti