sunnuntai 4. marraskuuta 2012

New York Cupcakes

Kesäkuussa 2012 toteutui yksi unelmani eli matka New Yorkiin! Herkuttelimme tietysti Magnolia Bakeryn Cupcakeilla ja mukaan tarttui myös Magnolia Bakeryn leivontakirja, josta täytyi tietenkin ensimmäisenä leipoa oma versioni kuppikakuista! Ennen leipomista täytyi vaan muuntaa nuo yksiköt, Fahrenheitit ja cupit, vähän kotoisampiin muotoihin...

Vanilla cupcakes 12 kpl
3,3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,2 dl suolatonta voita
2,4 dl sokeria
2 munaa
1,2 dl maitoa
1/2 tl vanilja-aromia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista vielä noin 3 minuutin ajan. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.  Lisää kuivat aineet kolmessa osassa vuorotellen vanilja-aromilla maustetun maidon kanssa. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin ja paista 20-25 minuuttia  175 asteessa. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Vanilla buttercream
1,2 dl suolatonta voita
7-9 dl tomusokeria
0,6 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia

Vatkaa pehmeä voi, noin puolet tomusokerista ja vanilja-aromilla maustettu maito pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella 3-5 minuutin ajan. Lisää loput tomusokerista vähitellen desi kerrallaan kunnes kuorrute on sopivan paksua pursotettavaksi. Kuorrutetta voi halutessaan värjätä elintarvikevärillä. Pursota (tai levitä) kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti