Näiden bruschettojen resepti on aikanaan löytynyt Stockmannin sivuilta. Todellisia herkkuleipiä, jotka sopivat esim. alkupaloiksi tai muuhun herkutteluun.
8 viipaletta maalaisleipää
1 valkosipulin kynsi
1 prk grillattua paprikaa öljyssä
100 g chorizomakkaraa viipaleina
manchego-juusto
rucolaa
balsamicosiirappia
Pirskota leipien päälle oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paahda leivät kuumalla pannulla rapeiksi. Raaputa valkosipulia leipien pintaan. Laita leivät uunipellille ja asettele leipien päälle paprika- ja chorizoviipaleet. Paista leipiä noin 3 minuuttia 180 asteessa. Ota leivät pois uunista ja asettele juustoviipaleet leipien päälle. Tarjoa leivät rucolapedillä balsamicosiirapin kanssa.
Balsamicosiirappi
1 dl tummaa balsamicoa
1 dl sokeria
Kaada balsamico kuumaksi kuumennettuun kattilaan ja heti perään sokeri. Sekoittele ja keitä kunnes seos saostuu ja muuttuu siirappimaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti