keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Uudenvuoden vadelmahyydykekakku limeyllätyksellä



Uudenvuoden juhliin tein vadelma-limekakun. Raclette-herkuttelun jälkeen halusin tarjota jälkiruokaksi jotain kohtalaisen kevyttä ja raikasta. Idean tähän kakkuun löysin Kermaruusun blogista, josta otin ohjeen vadelmamelban ja -moussen tekoon, muuten resepti on oma muunnelmani. Tässä kakussa vadelmahyydykekakun sisältä löytyy yllätyksenä limesydän.


limemousse:
4 liivatetta
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 limeä (2:n limen mehu, 1:n limen raastettu kuori)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl vettä liivatteiden liottamiseen
(vihreää elintarvikeväriä)

Valmista ensimmäiseksi limemousse. Laita liivattet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, limen raastettu kuori ja mehu sekä sokerit keskenään. Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuustoseokseen. Halutessasi voit värjätä vaahdon limen väriseksi virhreällä elintarvikevarastossa. Liuota liivatteet noin 1/2 desiin kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos täytteeseen. Kaada limemousse irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm) ja nosta jääkaappiin hyytymään.

vadelmamelba:
200 g vadelmasosetta
2 liivatetta
2 rkl sokeria

Valmista seuraavaksi vadelmamelba. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mausta vadelmasose sokerilla. Kuumenna 1/2 desiä vadelmasosetta kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos lopun vadelmasoseen joukkoon. Kaada seos hyytyneen limemoussen päälle ja laita pakastimeen hyytymään ja pakastumaan.

pohja:
150 g Digestive-keksejä
50 g voita

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja painele seos vuoan pohjalle.

vadelmamousse:
2,5 dl Flora Vanillaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
450 g vadelmasosetta
12 liivatelehteä
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston sekaan sokeri, sitruunanmehu ja vadelmasose. Lisää joukkoon vaniljavaahto. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen (1/2 dl). Kaada liivateseos tuorejuusto-vadelmaseokseen.


Laita keksipohjan keskelle pakastettu lime-vadelmakakku. Kaada sen päälle ja reunoille vadelmamousse. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Irroita hyytynyt kakku vuoasta ja koristele.


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti