Kinkkuvoileipäkakkua juhlistamaan omaa synttäripäivää!
Reseptinä vanha tuttu luottoresepti, joka toimii ja maistuu! Mutta täytynee ehkä ensi kerralla kokeilla jo jotain uuttakin :)
12 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
8-9 Real-leipäviipaletta
n. 2,5 dl lihalientä
Täyte 1:
350 g palvikinkkua palana
250 g ranskankermaa
½ punainen paprika
Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä.
Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
Sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa
leivistä kaikki ensin kaikki reunat. Levitä leivinpaperilla vuoratulle
tarjottimelle 4 vaaleaa leipäviipaletta, kostuta. Yhtä leipäpalaa kohden
kuluu n. 2 rkl kostutuslientä.
Levitä
kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle
ruisleipäviipaleet, kostuta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä.
Tee samoin loput kerrokset. Päällimmäisen päälle ei tule enää täytettä.
Käännä leivinpaperin reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt,
tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön
yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti. Ennen koristelua tasoita
reunat leikkaamalla ylimääräiset tursuilevat palat pois.
Kuorrutus:
n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
n. 1,5 dl vispikermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Vaahdota
kerma ja sekoita siihen loput aineet. Levitä ja/tai pursota
voileipäkakun päälle. Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla, tällä kertaa käytin koristeluun herneenversoja ja ohuen ohutta kinkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti