lauantai 30. maaliskuuta 2013

Sitruunacupcaket

Pääsiäisen kunniaksi halusin tehdä sitruunan makuisia cupcakeja. Respetiin sovelsin Valion sivuilta löytynyttä sitruunamuffinssien ohjetta. Päälle pursotin suklaisen kuorrutuksen. Ehkä vaniljan tai sitruunan makuinen kuorrute olisi toiminut paremmin, mutta hyvin maistuivat nämäkin.


12 kpl
2 munaa
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjautta
90 g voita sulatettuna
1 prk sitruunarahkaa
1 sitruunan kuori ja mehu

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet, sulatettu voi, rahka sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste taikinaan. Sekoita nopeasti. älä vaivaa liikaa ettei taikina sitkisty. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Suklaakuorrute
130 g suklaata (maitosuklaata tai tummasuklaata maun mukaan)
2,5 dl kermaa

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumena kermaa niin, että suklaa sulaa. Älä  keitä. Jäähdytä suklaaseos jääkaapissa kylmäksi. Vaahdota jäähtynyt suklaakerma vaahdoksi ja pursota cupcakejen päälle. Koristele esimerkiksi suklaisilla pääsiäiskarkeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti