Pohja:
6 munaa
180 g sokeria
90 g vehnäjauhoja
90 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
jauhoseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45
minuuttia.
Kostutukseen käytin Spriteä.
Soseuta
mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta
mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää
liivateseos mansikkavaahtoon.
Mansikkamousse: (kahteen väliin)
1 l pakastemansikoita
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
10 liivatelehteä
sokeria
sokeria
vaniljasokeria
Suklaakuorrutus kakun päälle:
100 g taloussuklaata
1/2 dl vispikermaa
Paloittele
suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää kerma. Sulata miedolla
lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta
hiukan ja kaada ohuena nauhana kakun päälle.
Suklaamousse pursotuksiin:
100 g taloussuklaata
3 dl vispikermaa
Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Lisää sula suklaa varovaisesti vaahdotetun kerman joukkoon.
Suklaamousse pursotuksiin:
100 g taloussuklaata
3 dl vispikermaa
Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Lisää sula suklaa varovaisesti vaahdotetun kerman joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti