sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Suklaa-appelsiinikakku

Pääsiäissunnuntain aterian päätteeksi herkuttelimme tällaisella appelsiini-suklaakakulla. Pohjan tein Kinuskikissan sivuilta napatun brownie-pohjan ohjeella. Tämä kakku oli todella suussa sulavan herkullinen! Harvoin tulee omia kakkuja kehuttua, mutta tämä yhdistelmä todella toimi varsinkin tuon brownie-pohjan kanssa!



pohja
125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja suklaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää lopuksi jauhot. Kaada taikina irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm). Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Kostuta pohja appelsiinimehulla (noin 1/2 dl)

Suklaatäyte
3 liivatetta
200g  tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla, yhdistä siihen tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita sulatettu suklaa tuorejuusto-kermaseokseen. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan (3 rkl). Sekoita täytteeseen hieman jäähtynyt liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja nosta se jääkaappiin hyytymään appelsiinitäytteen valmistumisen ajaksi.

Appelsiinitäyte
2 appelsiinin kuoriraaste
1,5 dl appelsiinimehua
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
5 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuori sekä purista 1,5 dl appelsiinimehua. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen tuorejuusto, appelsiinien kuoriraaste ja 1 dl appelsiinimehua. Kiehauta  1/2 dl appelsiinimehua ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Appelsiinikiille
2 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Liuota liivatteet tilkkaan (3 rkl) kuumennettua appelsiinimehua. Sekoita liivateseos lopun mehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä ja hyytyä hieman ja lusikoi varovaisesti kakun päälle. Nosta kakku vielä jääkaappiin parin tunnin ajaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti