pohja
125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja suklaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää lopuksi jauhot. Kaada taikina irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm). Paista 175 asteessa 15 minuuttia.
Kostuta pohja appelsiinimehulla (noin 1/2 dl)
Suklaatäyte
3 liivatetta
200g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla, yhdistä siihen tuorejuusto.
Sulata suklaa ja sekoita sulatettu suklaa tuorejuusto-kermaseokseen.
Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan (3 rkl). Sekoita täytteeseen hieman jäähtynyt liivateseos. Kaada
täyte vuokaan ja nosta se jääkaappiin hyytymään appelsiinitäytteen
valmistumisen ajaksi.
Appelsiinitäyte
2 appelsiinin kuoriraaste
1,5 dl appelsiinimehua
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
5 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuori sekä purista 1,5 dl appelsiinimehua. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen tuorejuusto, appelsiinien kuoriraaste ja 1 dl appelsiinimehua. Kiehauta 1/2 dl appelsiinimehua ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Appelsiinikiille
2 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Liuota liivatteet tilkkaan (3 rkl) kuumennettua appelsiinimehua. Sekoita liivateseos lopun mehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä ja hyytyä hieman ja lusikoi varovaisesti kakun päälle. Nosta kakku vielä jääkaappiin parin tunnin ajaksi.
Appelsiinitäyte
2 appelsiinin kuoriraaste
1,5 dl appelsiinimehua
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
5 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuori sekä purista 1,5 dl appelsiinimehua. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen tuorejuusto, appelsiinien kuoriraaste ja 1 dl appelsiinimehua. Kiehauta 1/2 dl appelsiinimehua ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen. Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Appelsiinikiille
2 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Liuota liivatteet tilkkaan (3 rkl) kuumennettua appelsiinimehua. Sekoita liivateseos lopun mehun joukkoon. Anna seoksen jäähtyä ja hyytyä hieman ja lusikoi varovaisesti kakun päälle. Nosta kakku vielä jääkaappiin parin tunnin ajaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti