tiistai 12. maaliskuuta 2013

Suklaiset cupcaket Pätkiskuorrutteella

Työkaverini kertoi testanneensa tekemiäni mokkapala-muffinsseja ja kyseli, olisiko minulla reseptiä kuorrutteeseen, johon ei tulisi kahvia. Mieleeni välähti idea pätkiskuorrutteesta ja sitähän täytyi lähteä testaamaan ja tällaisia niistä tuli.



10 isoa cupcakea
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa

120 g taloussuklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidonkanssa. Kaapistani löytyi sopivasti vielä pussillinen Taloussuklaa crushia, jonka lisäsin lopuksi taikinaan nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla taikinaa muffinssivuokaan. Paista 225 asteessa 12-15 min.


Pätkiskuorrute
120 g voita
1 rkl maitoa
6 Pätkis-patukkaa
3-4 dl tomusokeria 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää maito ja jatka vatkaamista vielä hetken ajan. Sulata Pätkikset varovasti mikrossa ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää suklaa voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi tomusokeria niin että saat kuorrutteesta haluamasi paksuista. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti