torstai 30. toukokuuta 2013

Angry Birds sacherkakku

Vihdoin pääsin tekemään ensimmäisen Angry Birds -kakkuni!
Kollega pyysi kakkua poikansa synttäreille Angry Birds -teemalla. Toiveissa oli myös suklaakakku, sacherkakku-tyylinen. Kakusta tuli jo aikaisemminkin tekemäni vadelma-sacher. Koristeet muovailtu marsipaanista.


pohja:
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

kostutus:
2 dl omenamehua

täyte:
200g pakastevadelmia
1 dl omenamehua
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 dl vispikermaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl sokeria

kuorrutus:
200 g taloussuklaata
1 dl vispikermaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 min.

Valmista täyte. Pane jäiset vadelmat kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta se vaniliinisokerilla ja sokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt omenamehulla. Levitä pohjalevylle puolet vadelmakiisselistä ja sen päälle puolet kermavaahdosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta ja nosta kakku jääkaappiin.

Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hiukan ja kaada ohuena nauhana kakulle. Koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti