Kollega pyysi kakkua poikansa synttäreille Angry Birds -teemalla. Toiveissa oli myös suklaakakku, sacherkakku-tyylinen. Kakusta tuli jo aikaisemminkin tekemäni vadelma-sacher. Koristeet muovailtu marsipaanista.
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
kostutus:
2 dl omenamehua
täyte:
200g pakastevadelmia
1 dl omenamehua
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 dl vispikermaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl sokeria
kuorrutus:
200 g taloussuklaata
1 dl vispikermaa
Voitele
ja korppujauhota kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan.
Lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä
kattila levyltä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon
suklaa-voiseos. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla
noin 45 min.
Valmista täyte. Pane
jäiset vadelmat kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja
perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa
pari kertaa. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta se vaniliinisokerilla ja
sokerilla.
Leikkaa
jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt omenamehulla.
Levitä pohjalevylle puolet vadelmakiisselistä ja sen päälle puolet kermavaahdosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane
päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle
painoksi leikkuulauta ja nosta kakku jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti