Pohja:
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti
sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20
cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.
Kostutukseen käytin Spriteä.
Mansikkamousse:
1/2 l pakastemansikoita
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
sokeria
sokeria
vaniljasokeria
Valkosuklaa-pistaasimousse:
2 dl vispikermaa
100 g maustamaton tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
n. 100 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
4 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät kohtalaisen karkeaksi rouheeksi. Lisää pistaasirouhe valkosuklaamoussen sekaan. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kakun päällä itsetehty vaahtokarkkimassa, jonka alla sokerikreemi. Omenankukat tehty sokerimassasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti