sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Omenankukkakakku

Kollegani pyysi minulta kakkua pieneen juhlaan, jossa oli tarkoitus juhlistaa työkavereiden kesken hänen taannoista 40 vuotispäiväänsä. Toiveena oli limenvihreä kakku ja omenankukkia. Täytetoiveena mansikka- ja valkosuklaa sekä toive pistaasista yhdistettynä täytteeseen. En ollut koskaan käyttänyt pistaasipähkinää kakun täytteenä, enkä ehtinyt myöskään testikakkua tekemään, joten otin riskin ja rouhin pistaasipähkinät valkosuklaamoussen sekaan ja voin kertoa, että riskinotto kannatti! Täytteestä tuli vallan toimiva; pistaasipähkinän suolaisuus yhdistettynä kohtalaisen makeaan valkosuklaamousseen.


Pohja: 
4 munaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.
Kostutukseen käytin Spriteä.

Mansikkamousse:
1/2 l  pakastemansikoita
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
sokeria
vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja mansikkasose, mausta mieleiseksi. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan (vajaa 1/2 dl) kuumaa vettä ja lisää liivateseos mansikkavaahtoon.

Valkosuklaa-pistaasimousse:
2 dl vispikermaa
100 g maustamaton tuorejuustoa
130 g valkosuklaata 
n. 100 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
4 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät kohtalaisen karkeaksi rouheeksi. Lisää pistaasirouhe valkosuklaamoussen sekaan. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. 

Kakun päällä itsetehty vaahtokarkkimassa, jonka alla sokerikreemi. Omenankukat tehty sokerimassasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti