tiistai 14. toukokuuta 2013

Havaneesikakku

Tällaisella kakulla herkuttelimme Havannalaiset ry:n erikoisnäyttelyssä huhtikuussa 2013!
Kakulla haluttiin yllättää viime vuoden junior handlereiden Suomen mestari ja samalla juhlistaa upeaa saavutusta! Kakun koristeluun toiveena oli vaaleanpunaiset kermaruusupursotukset sekä jotain koiriin liittyvää.

 Kuva on valitettavasti hieman huonolaatuinen, pikaisesti kännykällä napattu....

Koristeet on tehty vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta ja kakun täytteenä valkosuklaa- ja mustikkamousse. Alunperin sovittiin, että teen mansikka-valkosuklaamousset kakun väliin, mutta täyttövaiheessa huomasin, että mansikat ovat pakkasesta päässeet loppumaan. Lennosta vaihdoin sitten täytteeksi mustikkamoussen ja pakko todeta, että kyllä sekin täyte on todella herkullinen ja maistuva!

Pohja:
8 munaa
240 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
120 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos varovasti sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia.

Kostutukseen Spriteä.

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, soseutetut mustikat ja kermavaahto. Liuota liivatteet vajaaseen puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana.

Valkosuklaamousse:
2,5 dlFlora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
4 liivatetta
sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Tarkista maku ja halutessasi lisää hieman sokeria. Kiehauta n. 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti