puolikas vaniljatanko
3,3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
1/2 dl sokeria
Halkaise vaniljatangon puolikas. Raaputa siemenet leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle
uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että
se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Kypsennä uunin alaosassa 190
asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä,
mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
Ripottele juuri ennen tarjoilua
pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea
pinta kaasupolttimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti