tiistai 26. marraskuuta 2013

Crème brûlée

Pari viikkoa sitten tuli ostettua tuo "kaasutöhötin" aiemmin täällä mainittua sitruunamarenkipiirasta varten. Joten lähes velvollisuudekseni tuli myös testata paahtovaukasta eli crème brûléeta. Etsiskelin ohjetta netistä ja useita reseptejä tuli luettua läpi. Päädyin testaamaan tätä Valion reseptiä, joka oli kyllä vallan erinomainen!



puolikas vaniljatanko
3,3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
1/2 dl sokeria


Halkaise vaniljatangon puolikas. Raaputa siemenet leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.

Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia. 
 
Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti